Followers

Thursday, March 1, 2012

Polis Bertudung Pertama di Sweden(Gambar Di Dalam)

Kali ini kami bawakan kepada anda kisah seorang muslimah yang kisahnya patut ditonjolkan kepada masyarakat dunia.

Donna Eljammal
yang berusia 26 tahun, merupakan polis Muslimah pertama di Sweden yang mengenakan tudung. Demikian dilaporkan Metro Se, Rabu (7 / 12).

Dia mendedahkan bahawa keinginannya untuk menjadi anggota polis jauh sebelum dirinya memakai tudung. "Sejak saya masih kecil, saya ingin membantu orang lain sehingga boleh bergerak dan bukan hanya duduk di depan komputer," katanya.
Beberapa tahun yang lalu mengenakan tudung menjadi mungkin, sebagai sebahagian daripada pakaian seragam polis, pasca beberapa perdebatan. Menurutnya, Sweden ialah sebuah negara multikultural dan itu penting dimana dalam setiap bidang, akan ada orang-orang dari latar belakang yang berbeza, kerana ingin meningkatkan pengetahuan dan pemahaman.

"Saya membesar di Piteå kecil dan kami berada di antara keluarga pendatang pertama di sana. Bahkan ketika saya bekerja di lapas (Lembaga Pemasyarakatan), saya adalah orang pertama yang memakai tudung. Tapi tidak ada banyak komentar tentang tudung ketika mereka harus tahu saya sebagai peribadi," jelasnya.
Eljammal tidak berfikir untuk membuka jilbabnya semasa bekerja. Dia melihat tudung sebagai sebahagian daripada dirinya dan boleh melakukan segala sesuatu dengan tudung, sehingga dia melihat tidak ada gunanya untuk membukanya.
Lagi gambar-gambar Donna Eljammal, polis wanita Islam pertama bertudung di Sweden.


p/s:Anda yang belum bertudung,bila lagi mahu bertudung?Tidak ada alasan lagi melainkan patuh suruhan Allah..Ayuh ubah sekarang!Anda pasti menjadi orang yang beruntung!!

SUMBER BERITA

0 Responses to “Polis Bertudung Pertama di Sweden(Gambar Di Dalam)”

Post a Comment

 

KATA-KATA HIKMAT

Kecantikkan yang abadi ialah pada keelokkan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan pada wajah dan pakaiannya.

Blogroll

Lsk

About

LSK